Why to Choose NTLearn.com

   
   

NT Learn - Online education portal for Kindergarten (K1 - K2) to Primary (P1 - P6) school students (www.NTLearn.com)?

 

An informative, online resource created to provide easy access to kindergarten to primary school's theory lessons, such as alphabets, recognizing words through pictures, opposites, antonyms, singular and plural, colours, sense organs, identification of fruits, identification of vegetables, animals (wild animals), animal sounds, animals and their young ones, animal and their home, domestic animals, words meaning, counting, addition, subtraction, multiplication, aathichoodi, slogans, word meaning, Hindi vowels (Hindi swaron), Tamil word meaning etc.,and training materials available with multiple languages (including trail test program).


We have complied a list of excellent online resources allowing you to practice knowledge tests and ace your skills prior to written exam (including mother tongue languages - Tamil and Hindi). Please select your theory chapters/course suitable to you and be one step closer to getting your actual exam.


NT Learn - Recently added chapters

 

NT Learn - Recently updated questions (Sample Questions) - Dec 27, 2019

 
   

01 . படம் பார்த்து பதில் தேர்ந்தெடு

 
A. மயில் படம் பார்த்து பதில் தேர்ந்தெடு
B. கௌதாரி
Correct Answer : கௌதாரி  

02 . படம் பார்த்து பதில் தேர்ந்தெடு

 
A. கலை படம் பார்த்து பதில் தேர்ந்தெடு
B. கோலம்
Correct Answer : கோலம்  

03 . படம் பார்த்து பதில் தேர்ந்தெடு

 
A. கொக்கு படம் பார்த்து பதில் தேர்ந்தெடு
B. கோழி
Correct Answer : கொக்கு  

04 . படம் பார்த்து பதில் தேர்ந்தெடு

 
A. கைக்கடிகாரம் படம் பார்த்து பதில் தேர்ந்தெடு
B. சங்கிலி
Correct Answer : கைக்கடிகாரம்  

05 . What Insect is it ?

 
A. It is a Stonefly What Insect is it ?
B. It is a Mayfly
Correct Answer : It is a Stonefly  

06 . What Insect is it?

 
A. It is a Blattodea What Insect is it?
B. It is a Predator fly
Correct Answer : It is a Predator fly  

07 . What Insect is it?

 
A. It is a Stag beetle What Insect is it?
B. It is a Lace bug
Correct Answer : It is a Lace bug  

08 . What Insect is it?

 
A. It is a Toadbug What Insect is it?
B. It is a Snail
Correct Answer : It is a Toadbug  

09 . Solve the given word problem.
A fruit seller had 25 plums. He packed them into bags of 5. How many bags of plums did he get?

 
A. He got 10 bags of plums.
B. He got 3 bags of plums.
C. He got 5 bags of plums.
Correct Answer : He got 5 bags of plums.  

10 . Solve the given word problem.
Rohan drinks 3 cups of juice every day. How many cups of juice does he drink in 10 days?

 
A. He drinks 25 cups of juice in 10 days.
B. He drinks 30 cups of juice in 10 days.
C. He drinks 15 cups of juice in 10 days.
Correct Answer : He drinks 30 cups of juice in 10 days.  

11 . Solve the given word problem.
A fruit seller had 35 mangoes. He packed them into bags of 5. How many bags of mangoes did he get?

 
A. He got 7 bags of mangoes .
B. He got 8 bags of mangoes.
C. He got 4 bags of mangoes.
Correct Answer : He got 7 bags of mangoes .  

12 . Solve the given word problem.
A fruit seller had 40 oranges. He packed them into bags of 5. How many bags of oranges did he get?

 
A. He got 7 bags of oranges.
B. He got 5 bags of oranges.
C. He got 8 bags of oranges.
Correct Answer : He got 8 bags of oranges.  

13 . कीट क्या है ?

 
A. क्रिकेट कीट क्या है ?
B. टिड्डी
Correct Answer : टिड्डी  

14 . कीट क्या है ?

 
A. टिड्डी कीट क्या है ?
B. क्रिकेट
Correct Answer : क्रिकेट  

15 . कीट क्या है ?

 
A. मच्छर कीट क्या है ?
B. मकड़ी
Correct Answer : मकड़ी  

16 . कीट क्या है ?

 
A. हड्डा कीट क्या है ?
B. मधुमक्खी
Correct Answer : हड्डा  

17 . Look at the image and identify whether it is natural source of light or artificial source of light.

 
A. Natural source of light Look at the image and identify whether it is natural source of light or artificial source of light.
B. Artificial source of light
Correct Answer : Artificial source of light  

18 . Look at the image and identify whether it is natural source of light or artificial source of light.

 
A. Natural source of light Look at the image and identify whether it is natural source of light or artificial source of light.
B. Artificial source of light
Correct Answer : Natural source of light  

19 . Look at the image and identify whether it is natural source of light or artificial source of light.

 
A. Natural source of light Look at the image and identify whether it is natural source of light or artificial source of light.
B. Artificial source of light
Correct Answer : Artificial source of light  

20 . Look at the image and identify whether it is natural source of light or artificial source of light.

 
A. Artificial source of light Look at the image and identify whether it is natural source of light or artificial source of light.
B. Natural source of light
Correct Answer : Artificial source of light